Som att titta i Dag Hammarskjölds fotoalbum

Dag Hammarskjöld, generalsekretare för FN 1953 -1961, är en av Sveriges internationellt mest kända personer. Mindre känt är att han även var hobbyfotograf. Kameran var given i packningen på hans många fjällvandringar och fick senare följa med på resorna i FNs tjänst, likväl som under hans begränsade fritid.

ORD & TEXT har nu producerat en utställning på Dag Hammarskjölds Backåkra som tar fasta på hans egna bilder. Utställningen "Kameran lärde mig att se" öppnar den 29 juni och visar ett urval av bilderna från hans egna fotoalbum tillsammans med korta berättelser som ger glimtar in i den världsberömde svenskens liv.

Originalfotona finns idag på Kungliga biblioteket i Stockholm. I 22 album med utvalda bilder som Dag Hammarskjöld har arrangerat - en bild på var sida i albumen, noga valda och placerade med en tanke.

80492EB7-79C7-467E-815B-C42F5BE7D2D4 2.JPG

Utställningen ger besökarna en känsla av att få titta in i Dag Hammarskjölds fotoalbum och se världen med hans ögon. Texterna i utställningen sätter in bilderna i sitt sammanhang och berättar mer om Dag Hammarskjöld. Kanske ger de också en bild av personen bakom en världsberömde statsmannen.

Invigning 29 juni på Dag Hammarskjölds Backåkra. VÄLKOMNA!