ORD & TEXT skriver om Selma Lagerlöf

Bland det roligaste jag vet är att skriva - att göra research, läsa på, välja vinklar, hitta spännande berättelser och sedan skriva om det på ett sätt som gör innehållet roligt och intressant för andra.

I vår har jag haft den stora glädjen att få göra detta om en så spännande person som Selma Lagerlöf, författaren från Sunne som var första kvinna att få Nobelpriset i litteratur, och som hade massor av strängar på sin lyra. Det betyder att jag har läst (och läst om) några av hennes böcker, fått lära mig massor mer om hennes liv, drivkrafter, och om personer och platser runtomkring henne.

Författaren Selma Lagerlöf, Atelje Jaeger, Stockholm

Författaren Selma Lagerlöf, Atelje Jaeger, Stockholm

Till midsommar ska appen, som OnSpotStory gör åt Sunne kommun, vara klar. Jag skriver manus till ljudspår för en vandring på Mårbacka och en i Sunne, samt en biltur runt Frykenbygden.

Det är inte utan att jag själv blir sugen på att åka till Sunne och Mårbacka och besöka alla spännande, kulturella, historiska och fiktiva platser som finns i Frykenbygden.

Vem vet - kanske tar jag med mig familjen och premiär-går turerna själv i sommar!