Förstudie om judiskt utbildningscenter

Under hösten 2018 jobbar ORD & TEXT med en förstudie för Judiska församlingen i Malmö. Församlingen har en önskan om att skapa ett kunskapscenter som ska komplettera och utveckla de visningar som idag går att boka i synagogan.

Förstudien ska ta reda på förutsättningarna för att skapa ett sådant kunskapscenter och ta fram förslag på hur det skulle kunna se ut och fungera. Tanken är att centret ska vara inrymt i synagogan i Malmö och vara i form av en utställning.

John Smedbergs ritning av Malmö Synagoga.

John Smedbergs ritning av Malmö Synagoga.

Malmö Synagoga stod klar 1903. Den är ritad av arkitekten John Smedberg och är byggd i morisk stil. Att få möjlighet att jobba i den miljön och skapa något som känns respektfullt och värdigt platsen, och samtidigt behåller dagens funktioner som gudstjänstlokal är en spännande och rolig utmaning.

ORD & TEXT lanserar webbkurs!

Nu lanserar jag en webbkurs för alla som jobbar med utställningar och som vill bli bättre på att skriva utställningstext.

Kursen sker online. Du väljer själv en tid och plats som passar dig. På kursen får du lära dig mer om utställningstext som media, att strukturera ditt innehåll på ett effektiv sätt, formulera budskap, skriva ett tydligt, enkelt och inkluderande språk – alltid med besökaren i centrum. Teori varvas med praktiska övningar som du får feedback på.

Kursens innehåll

  • Vad är utställningstext?

  • Att fokusera på det viktigaste

  • Från research till text

  • Skriva inkluderande

  • Något om typografi

Skärmdump från webbkursen.

Skärmdump från webbkursen.

Du anmäler dig enkelt via mail.
Är ni flera från en arbetsplats som vill gå anmäler ni er gärna tillsammans.

Här kan du ladda ner information om kursen.

Du kan också läsa mer här på hemsidan under Tjänster/Webbkurser.

Välkommen att anmäla dig!