ORD & TEXT har skrivit manus när City Quiz Walks kommer till Malmö

Att skriva om historiska händelser, människor och platser är bland det roligaste jag vet. Jag har haft förmånen att få göra det i många olika sammanhang, för museer och i olika digitala sammanhang. Nu har ytterligare ett samarbete blivit klart och en digital stadsvandring i Malmö har just lanserats.

Malmöhus slott i vintertid

Malmöhus slott är startpunkt för Malmös första City Quiz Walk. Foto: Sofie Bergkvist

City Quiz Walks är stadsvandring med frågesport i mobilen. Idén föddes under pandemin i Stockholm och har nu alltså kommit till Malmö och Göteborg. Du använder din mobil och går när du vill och med vem du vill - familj, kompisar eller kanske kollegorna. Gör quizzet själv eller tävla i lag med släkt och vänner. Ni följer kartor och svarar på kluriga frågor för att ta er från start till mål. Efter varje fråga får ni veta om ni har svarat rätt eller fel. När ni har gått i mål får ni era poäng. Laget med flest rätt vinner! Lite som en tipsrunda fast digitalt.

Den första vandringen i Malmö är en promenad genom det medeltida Malmö. Turen börjar vid Malmöhus slott och slutar vid Lilla Torg. Ni går genom de äldsta gatorna och gränderna och upptäcker byggnader och platser med en spännande och brokig historia.

Malmö med hjärta och City Quiz Walks logotyp

Malmös första City Quiz Walk släpptes på Alla hjärtans dag 2022.

Snart släpper vi ytterligare en vandring i Malmö, med ett annat tema. Än så länge hemligt! 🤫

Göteborg har också fått sin första vandring. I Göteborgs-quizzet får du se hur det kunde vara att bo innanför vallgraven i det riktigt gamla Göteborg under 1600-talet.

Blir du nyfiken på att prova en City Quiz Walk?

Klicka på knappen nedan och kolla in webbshoppen. Du behöver inte ladda ner någon särskild app. Alla instruktioner finns på sidan.

Företagsevent
Du kan också boka City Quiz Walks till ditt företag. Det är perfekt som en aktivitet för att stärka sammanhållningen, lära känna kunderna bättre, belöna personalen och öka trivseln. Är du intresserad av detta, går du in på City Quiz Walks för företag.