ORD & TEXT håller igång arbetet

Det blir fler telefonsamtal än fysiska möten just nu. Foto: Malin Kihlström Photography

Det blir fler telefonsamtal än fysiska möten just nu. Foto: Malin Kihlström Photography

Det är underliga tider vi hamnat i. Corona-viruset påverkar varje del av samhället och oss människor. Vi ser saker hända som vi inte trodde var möjliga. Och runtomkring oss stänger verksamhet efter verksamhet. Många museer har antingen stängt eller är alldeles tomma. Så vad händer på ORD & TEXT? Jo, arbetet går vidare.

Jag är van hemmajobbare. Många av mina projekt sköter jag på distans. Men dessa tider är verkligen ovanliga. Jag har just nu ett projekt med Judiska församlingen i Malmö där vi arbetar för att skapa ett utbildningscenter i synagogan. Mitt arbete handlar om att ta fram innehållet till centret; hitta föremål, bilder och berättelser som ska vara med. Det är ett oerhört spännande jobb, och en hel del av det går att göra på distans med lite kreativitet. Fler möten sker på via internet. Gemensamma dokument att jobba i och många mail och telefonsamtal blir det.

Skrivjobb fungerar också att göra på hemmakontoret. Där jag har bland annat ett pilotprojekt på gång där vi testar nya former som jag inte kan säga så mycket mer om. Men jag tror det blir bra!

Att tänka framåt och planera för framtida projekt och vad jag vill med företaget blir extra viktigt i sådana här tider. Kanske kan vi till och med bli lite extra kreativa när vi tvingas ut ur gamla hjulspår…

Kort sagt: ORD & TEXT håller igång - och behöver du hjälp med text, research, redigering, korrektur, respons, eller rent av har spännande planer för framtiden som du vill involvera mig i - tveka inte att höra av dig!

Ta hand om er och varandra!

Förstudie om judiskt utbildningscenter

Under hösten 2018 jobbar ORD & TEXT med en förstudie för Judiska församlingen i Malmö. Församlingen har en önskan om att skapa ett kunskapscenter som ska komplettera och utveckla de visningar som idag går att boka i synagogan.

Förstudien ska ta reda på förutsättningarna för att skapa ett sådant kunskapscenter och ta fram förslag på hur det skulle kunna se ut och fungera. Tanken är att centret ska vara inrymt i synagogan i Malmö och vara i form av en utställning.

John Smedbergs ritning av Malmö Synagoga.

John Smedbergs ritning av Malmö Synagoga.

Malmö Synagoga stod klar 1903. Den är ritad av arkitekten John Smedberg och är byggd i morisk stil. Att få möjlighet att jobba i den miljön och skapa något som känns respektfullt och värdigt platsen, och samtidigt behåller dagens funktioner som gudstjänstlokal är en spännande och rolig utmaning.