WEBBKURSER

Sofie_low (72).jpg
 
 

webbkurs: att skriva utställningstext

Vill du bli bättre på att skriva utställningstexter och få konkreta verktyg som hjälper dig med dina utställningar?

Då kan du anmäla dig till ORD & TEXTs webbkurs: Att skriva utställningstext.

Kursen sker online. Du väljer själv en tid och plats som passar dig. På kursen får du lära dig mer om utställningstext som media, att strukturera ditt innehåll på ett effektiv sätt, formulera budskap, skriva ett tydligt, enkelt och inkluderande språk – alltid med besökaren i centrum. Teori varvas med praktiska övningar som du får feedback på.

 Skärmdump från webbkursen som innehåller film, text, bilder, uppgifter och massor av exempel.

Skärmdump från webbkursen som innehåller film, text, bilder, uppgifter och massor av exempel.


Kursens innehåll

  • Vad är utställningstext?

  • Att fokusera på det viktigaste

  • Från research till text

  • Skriva inkluderande

  • Något om typografi


”Innehållsmässigt mycket bra.”
”Logiskt upplagt.”
”Bra filmer! Det blir personligt.”
”Bra nivå på uppgifterna.”
”Kursen gav mig självförtroende.”
— Feedback från deltagare

Vem kan gå kursen?

Kursen riktar sig främst till personer som arbetar på museer och andra institutioner som producerar utställningar. Du kan till exempel vara producent, intendent, antikvarie, pedagog, projektledare, men även andra funktioner är välkomna. Det är bra om flera i en organisation går kursen tillsammans. Då kan ni stötta varandra, ge varandra feedback och fortsätta driva på utvecklingen av utställningstext i er organisation.

Tekniska förutsättningar

Du behöver tillgång till dator och vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsaren Firefox eller Google Chrome. Du behöver kunna ladda ner filer i pdf-format och word-format.

Studietid

Du väljer själv när du går kursen. Du kan göra den hemma i soffan, på kontoret eller på tåget eller bussen. Kursen ”Att skriva utställningstext” är uppdelad i sex avsnitt och ett lagom tempo är att göra ett avsnitt i veckan. När ni beställer kursen får ni tillgång till den i tre månader.

Vad är en webbkurs?

En webbkurs är en kurs som du går online, dvs på internet. Kursen består av video, bilder, texter och dokument som du tar del i din egen takt. Du får också uppgifter som du ska göra och få respons på.

Pris

Kursen kostar 5000 kr per deltagare. Du får en licens som gäller i tre månader.

Nästa steg

Om du är intresserad anmäler du dig via mail genom att klicka på knappen nedan. Är ni flera från en arbetsplats som vill gå kursen kan ni anmäla flera på en gång genom att skriva mailadress för alla som vill gå när ni anmäler er.

Har ni frågor är det bara att ni hör av er.

Välkomna!