Twitter
Följ sofiesord på Twitter
Facebook
Gilla ORD & TEXT på Facebook

Dokumentationen om Osynliga gränser klar

….och vi hoppas på en fortsättning av projektet

Under hösten och våren har Bergkvist ORD & TEXT arbetat med att dokumentera projektet Osynliga gränser. Projektet är ett utbytesprojekt mellan Värner Rydénskolan i Malmö och Ängdala skolor i Höllviken. Syftet med projektet har varit att ”förebygga konflikter av främlingsfientlig natur och skapa förståelse och respekt för likheter och olikheter”. ORD & TEXT har följt projektet genom att vara med när eleverna har träffats, intervjua elever och lärare och fotografera träffarna.

Nu är dokumentationen klar. I den kan du läsa allt om hur projektet gick till, vad eleverna upplevde och vilka resultat det gett. Snart kommer också en film om Osynliga gränser.

Ladda ner rapporten

Rapporten är skriven för att vara lätt att läsa och ta till sig. En kommentar från en politiker som fick den var att den var skriven för politiker. Kanske är det sant, men det är också ORD & TEXTs specialitet att skriva tydligt, klart och enkelt, vilket uppenbarligen tilltalar politiker. Rapporten har många bilder från projektet och vill ge en känsla av collage.

Nu vill vi som arbetat med projektet ge fler elever möjlighet att träffa andra elever i områden som de annars inte skulle besöka. Vi planerar bland annat att uppvakta Malmö stad för att få till ett samarbete och söka pengar för en fortsättning. Det skulle vara fantastiskt att sprida idén om Osynliga gränser till fler.

Tack Karin Andersson på Exformation och Britt-Marie Magnusson för att ni gav mig förtroendet att arbeta tillsammans med er!